Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

Rijsttafelbox | Indonesische klassiekers

4 personen | Verschillende recepten voor een rijsttafel

Met de Indonesische rijsttafelbox vul jij je koelkast (en later de tafel) met alle ingrediënten voor een avond authentiek genieten. Van nasi goreng tot saté ajam - met maar liefst 8 klassieke gerechtjes voor 4 personen wordt het gegarandeerd urenlang gezellig!

Labels:
Recept
Allergenen :
Soja
Tarwe
Schaaldieren
Pinda's
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd2 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

750 ml

Kokosmelk

300 gram

Rodekool, wittekool en wortel

100 gram

Taugé

2 stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Paprika

80 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

600 gram

Kipsatéblokjes

120 gram

Pindasaus

(Bevat Pinda's, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Vers citroengras

3 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

60 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

300 gram

Basmatirijst

6 stuk(s)

Spies

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Garam masala

1 zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ zakje(s)

Gele currykruiden

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

300 gram

Rendang

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

6 tl

Zout

300 ml

Water

5 el

Zonnebloemolie

½ el

Sambal

2.5 el

Suiker

10 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)14493 kJ
Energie (kcal)3464 kcal
Vetten196.7 g
waarvan verzadigd105.1 g
Koolhydraten220.5 g
waarvan suikers68 g
Vezels34 g
Eiwitten185.4 g
Zout24.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan met deksel
Steelpan
Kom
Koekenpan
Grote kom
Serveerschaal

Instructies

Nasi kuning
1
  • Plet het citroengras op drie plaatsen. 
  • Voeg de rijst, het citroengras, 1/2 zakje kurkuma, de nasi-bami kruidenmix en 3 tl zout toe aan een pan met deksel. Voeg 700 ml water toe en breng de rijst aan de kook.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. 
  • Haal de rijst van het vuur en voeg 200 ml kokosmelk toe. Dek af, en laat 20 - 30 minuten stomen. 
Sajoer boontjes en urap groenten
2
  • Snijd de ui en 1 rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de fijngesneden rode peper toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de sperziebonen, 1 el ketjap en 300 ml kokosmelk toe. Dek af en kook 8 - 10 minuten. 
  • Voeg de paprika, 1 rode peper, 1 sjalot en 1 tl zout toe aan een keukenmachine. Mix tot een geheel. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg de taugé en de helft van de koolmix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de paprikapuree toe en bak nog 1 - 2 minuten. Meng goed en bewaar tot serveren. 
Javaanse garnalen en kokoseieren
3
  • Snipper 1 sjalot. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de Javaanse wokpasta toe en bak 3 - 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Dek de garnalen af. Bewaar apart.
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren toe en kook 8 - 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
  • Voeg 100 ml kokosmelk en 1/2 zakje currypoeder toe aan de steelpan. Verwarm 4 - 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de gepelde eieren toe.
Kip met satésaus en rendang
4
  • Verwarm in een steelpan de pindasaus, 150 ml kokosmelk, 1/2 el sambal en 1 el ketjap 5 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Rijg ondertussen de kipfiletstukjes aan de spiesen. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4 - 5 minuten per kant, of tot de kip gaar is. 
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de rendang toe en verwarm 8 - 10 minuten. 
Seroendeng en atjar
5
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middellaag vuur. Voeg de pinda's, kokosrasp, 1 tl garam masala en 1/2 el suiker toe en bak 5 - 6 minuten, of tot de kokos goudbruin is.
  • Breng ondertussen 10 el wittewijnazijn, 2 el suiker, 1 tl zout en 1/2 zakje kurkuma aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Laat 8 - 10 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve maantjes.
  • Voeg de komkommer en overige koolmix toe aan een grote kom. Voeg de gekookte azijn toe en laat afkoelen (zie Tip). 

Tip: De atjar wordt nog lekkerder als je het een nachtje in de koelkast laat staan en de smaken goed kunnen intrekken!

Serveren
6
  • Serveer alle rijsttafelgerechten in aparte serveerschalen of kommen.
  • Serveer de satésaus bij de kipspiesjes. 
  • Garneer de nasi kuning met de gefrituurde uitjes.