
Cheesy knoflookbrood met bieslook
Bijgerecht | met cheddar en Parmigiano Reggiano
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Ga jij voor nog meer lekkers bij je maaltijd? Voeg dan dit bijgerecht toe aan je box en maak in slechts 10 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
3 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
20 gram
[Plantaardige] roomboter
4 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Hak de bieslook fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
- Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
- Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
- Breng op smaak met een flinke snuf zout.
- Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant.
- Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter.
- Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
- Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
- Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
- Breek het brood aan tafel in stukken.