
Arancini met gesmolten mozzarella
met aioli en smokey tomatenketchup
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Deze gevulde, gepaneerde rijstballetjes hebben hun naam te danken aan hun vorm en kleur - 'arancini' is namelijk afgeleid van het Siciliaanse woord voor 'sinaasappel'!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Jasmijnrijst
1 bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
120 gram
Smokey tomatenketchup
1 zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Bloem
2 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Water voor saus
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng 360 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
- Giet af indien nodig. Roer de Siciliaanse kruiden door de gekookte rijst en laat, afgedekt, 5 minuten nagaren.
- Zet de rijst in de koelkast om af te koelen.
- Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de panko 4 - 5 minuten. Breng de panko op smaak met peper en zout.
- Meng de afgekoelde rijst met de kruidenroomkaas, de bloem en 1 el panko. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol de rijst in balletjes iets groter dan een bitterbal. Druk een mozzarellastukje in het midden van de bal en kneed dicht. Rol de ballen door de panko tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel de arancini over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 15 min bovenin de oven.
- Hak de blaadjes van de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Meng de knoflook met de mayonaise, 1 el water en de helft van de peterselie.
- Serveer de arancini op een grote schaal en garneer met de overige peterselie.
- Serveer met de mayonaise en de smokey tomatenketchup.