Luxe geitenkaas salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe geitenkaas salade

Luxe geitenkaas salade

met venkel, gebakken peer, serranoham en walnoten

Waan je vanavond even in een restaurant terwijl je geniet van deze luxe salade met gerijpte geitenkaas, serranoham en walnoten.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

40 gram

Serranoham

10 gram

Walnootstukjes

½ stuk(s)

Venkel

½ takje(s)

Verse rozemarijn

20 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Honing

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)976 kcal
Energie (kJ)4083 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers41 g
Vezels7.2 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Schil de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen.

Geitenkaas bakken
2

Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en smeer in met 1/2 el honing per persoon. Bestrooi met rozemarijn naar smaak. Leg de broodjes en de walnootstukjes op de bakplaat met bakpapier en bak alles 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Dressing maken
3

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan en bak de rode ui en peer 4 - 5 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng goed op smaak met peper en zout. Voeg de slamix en venkel toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
4

Serveer de salade in diepe borden. Garneer met de gekaramelliseerde peer, rode ui, serranoham en walnootstukjes. Serveer de warme geitenkaas bovenop de salade. Besmeer het broodje met de cranberrychutney en serveer ernaast.