Luxe bibimbap met gemarineerde steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bibimbap met gemarineerde steak

Luxe bibimbap met gemarineerde steak

met kimchisaus, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Ei
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

20 gram

Kimchisaus

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Water voor saus

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3710 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels5.1 g
Eiwitten42.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Voeg de steak toe en meng met de marinade. Laat de steak marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. 

Champignons bakken
4

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en bak de paddenstoelen in 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de wittewijnazijn en de overige sojasaus.

Weetje: Paddenstoelen zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil.

Vlees bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Meng in een kleine kom de kimchisaus, suiker, de overige knoflook en het water. Bewaar apart tot serveren.

Serveren
6

Snijd de steak in plakken. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten, de steak en het spiegelei over de rijst. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en besprenkel met de kimchisaus (zie Tip).

Tip: Wil je het meeste halen uit de smaakcombinaties in dit gerecht? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui