
Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
90 gram
Linguine
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
1.5 tl
Paprikapoeder
¼ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Geraspte Parmigiano Reggiano
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
Olijfolie

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de wortel in de lengte in vieren en vervolgens in de dunne plakjes.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook, rode ui en wortel 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wildzwijnburgers toe aan de pan. Maak gehakt van de burgers door ze uit elkaar te duwen met een spatel en te roerbakken. Bak het wildzwijngehakt 3 - 4 minuten.

Voeg de cherrytomaten in blik, 1/2 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde rozemarijn per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon over de saus en roer goed. Voeg het laurierblad toe en laat op laag vuur, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de linguine in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Haal de laurierblaadjes uit de tomatensaus en meng de linguine en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano door de saus. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Verdeel de linguine met de wildzwijn-tomatensaus over de borden. Garneer met de overige geraspte Parmigiano Reggiano.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.