
Linguine met pesto en witte kaas
met geroosterde cherrytomaten, tomaat en ui
Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
65 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
0.12 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine.
- Snijd de ui en de tomaat in partjes.
- Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

- Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten.
- Rooster de groenten en kaas 12 - 15 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.

- Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Voeg de groene pesto en linguine toe aan de ovenschaal en meng goed door elkaar.
Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken, of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

- Verdeel de linguine over diepe borden.
- Garneer met de verse bladpeterselie.