Linguine met pesto en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met pesto en witte kaas

Linguine met pesto en witte kaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en ui

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3579 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels7.3 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine.
  • Snijd de ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren
2
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten.
  • Rooster de groenten en kaas 12 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.
Pasta koken
3
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de groene pesto en linguine toe aan de ovenschaal en meng goed door elkaar.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken, of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Serveren
4
  • Verdeel de linguine over diepe borden.
  • Garneer met de verse bladpeterselie.