Skip to main content
Linguine met knoflookgarnalen in venkel-tomatensaus
Linguine met knoflookgarnalen in venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen in venkel-tomatensaus

met basilicum, citroen en Siciliaanse kruidenmix

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2500 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten84.8 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels9.4 g
Eiwitten28.3 g
Zout1.5 g
Potassium592.9 mg
Calcium92.5 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta, afgedekt, 9 - 11 minuten. 
  • Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Saus maken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de knoflook en de Siciliaanse kruidenmix toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht per persoon. Voeg de passata toe, laat 4 - 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Garnalen bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de pasta en garnalen door de saus (zie Tip). 

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en snijd de citroen in partjes.
  • Garneer met het verse basilicum en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders