Skip to main content
Linguine met grote garnalen
Linguine met grote garnalen

Linguine met grote garnalen

met puntpaprika, harissa en basilicum

4.4
(224)

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Linguine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Harissa

130 gram

Grote garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2702 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels7.5 g
Eiwitten37.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan
Rasp

Instructies

Snijden
1

Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Puntpaprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

Saus maken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de garnalen, ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en haal de garnalen uit de pan. Voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en harissa toe aan de pan en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het blokje Parmigiano Reggiano.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. 

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika, de geraspte Parmigiano Reggiano en de grote garnalen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders