Platbrood met falafel en frisse yoghurtsaus
Platbrood met falafel en frisse yoghurtsaus

Platbrood met falafel en frisse yoghurtsaus

met aubergine, verse kruiden en ingelegde ui

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Tags:
Family
•Veggie
Allergens:
Wheat
•Sesame
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

75 g

Falafel

(May be present Mustard, Soy, Gluten)

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Radicchio & romaine

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3554 kJ
Calories849 kcal
Fat35.8 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate105.3 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein20.4 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Fryingpan with lid
•Small Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de platbroden in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen. Bak dan de platbroden 1 - 2 minuten per kant in een pan op middelhoog vuur.

Groenten bakken
2
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met de helft van de ui (zie Tip). 
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de overige ui toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg de honing toe en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.

Tip: Je serveert de ui rauw en gepekeld. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de aubergine.

Falafel bakken
3
  • Meng de za'atar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de falafel in 2 - 4 minuten rondom goudbruin. 
  • Verdeel het platbrood over een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Houd vervolgens eventueel warm tussen 2 borden, zodat ze niet uitdrogen.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1/2 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de sla, komkommer, gebakken groenten en falafel over het platbrood.
  • Besprenkel met de yoghurtdressing en vouw dicht.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?