Libanees platbrood met falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Libanees platbrood met falafel

met frisse yoghurtsaus en gebakken groenten

Deze falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten en gekruid met komijn, knoflook en koriander. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en vitamine B12!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

75 gram

Falafel

(Kan bevatten Mosterd, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Radicchio en romaine

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3554 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten105.3 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12.7 g
Eiwitten20.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de aubergine in dunne halve maantjes.
  • Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de platbroden in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen. Bak dan de platbroden 1 - 2 minuten per kant in een pan op middelhoog vuur.

2
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met de helft van de ui (zie Tip). 
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aubergine 4 minuten. Voeg de overige ui toe en bak nog 2 minuten mee. 
  • Voeg per persoon 1/2 el honing toe en bak 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en meng de za'atar door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en houdt afgedekt warm. 

Tip: Je serveert de ui rauw en gepekeld. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui mee met de aubergine.

3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de falafel 2 - 4 minuten rondom goudbruin. 
  • Verdeel de platbroden over en bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.
  • Houd vervolgens eventueel warm tussen 2 borden, zodat ze niet uitdrogen.
4
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de verse kruiden met de yoghurt, het pekelvocht van de ui, 1/2 el mayonaise per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de sla, komkommer, gebakken groenten en falafel over de platbroden.
  • Besprenkel met de yoghurt dressing en vouw dicht.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?