Skip to main content
Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas
Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

In dit gerecht combineer je geroosterde, zoete bietjes met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing. Dit is een klassieke combinatie voor de zonnige dagen. Laat de zon dus nog maar schijnen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

125 gram

Rode biet

1 tl

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Komkommer

2 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Honing

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.4 g

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen in een vergiet.

Oven
2

Snijd ondertussen de rode biet in plakken (ziet tip!). Verdeel de rode biet en rozemarijn in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bieten 15 minuten in de oven of totdat de bieten warm zijn en de kaas goudbruin. Verdeel halverwege de geitenkaas, de helft van de walnoten en 1 tl honing per persoon over de bieten.

Snijden
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de krulpeterselie fijn.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de ½ tl honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng de rijst met de komkommer, krulpeterselie, dressing en overige walnoten in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijstsalade en bieten met geitenkaas over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk
Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Thaise komkommersalade met gezouten pinda's als extra

Bijgerecht | met frisse dressing van limoen, rode peper en vissaus
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Goulashsoep met kalfssukade

Goulashsoep met kalfssukade

met zure room en een bruin broodje
Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

met komkommer, verse kruiden en gomasio
Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

Peruviaanse rijstschotel met zoete aardappel en feta

met salsa van limoen, mais, koriander en rode peper
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselderij en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in roombotersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met sinaasappel, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderijfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte jus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui