In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
½ stuk(s)
Ui
70 gram
Mais in blik
1 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Tomatentapenade
(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)
4 ml
Olijfolie met citroen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
155 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.
Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipfilet.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe.