HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Dahl Met Aubergine En Zoete Bataat
topBanner
Kruidige dahl met aubergine en zoete bataat

Kruidige dahl met aubergine en zoete bataat

met rijst en frisse yoghurt

Lees meer

Deze op de Indiase keuken geïnspireerde dahl is goed gevuld, met vlezige aubergine en zoete bataat. Dahl is een gerecht op basis van gekookte peulvruchten met specerijen. De kaneel, kardemom, gember en het mosterdzaad maken dit samen tot een kruidig, exotisch gerecht met frisse yoghurt als tegenhanger.

Labels:CaloriebewustOriginalVeggie
Allergenen :MosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gemalen kaneel

1 tl

Gemalen kardemom

1 tl

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

2 tl

Gemalen kurkuma

50 gram

Rode splitlinzen

80 gram

Pandanrijst

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

14 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

100 ml

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

400 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels13 g
Eiwitten17 g
Zout3.7 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. En kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de bataat en snijd de bataat in blokjes van 1 cm.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middellaag vuur en roerbak de aubergineblokjes in 4 – 6 minuten bruin (zie tip). Bereid ondertussen de bouillon. Haal de aubergine uit de pan en bewaar apart.

3

Voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde soeppan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg vervolgens de kaneel, kardemom, mosterzaad en het kurkuma toe en bak nog 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan, voeg de linzen toe en laat ze 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

4

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten (zie tip). Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bak ondertussen de pitabroodjes in 6 – 8 minuten af in de oven.

5

Voeg, nadat de linzen 10 minuten gekookt hebben, de aubergine en bataat toe aan de soeppan en kook, afgedekt, nog 15 minuten. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes (zie tip) en scheur de spinazie klein. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met 1 el yoghurt per persoon.

6

Verdeel de rijst over diepe borden, schep de dahl erop en breng naar wens nog verder op smaak met peper en zout. Serveer de dahl met de pitabroodjes en de overige yoghurt en garneer met de munt.