Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Kruidige couscoussalade met verse geitenkaas

Met appel, limoen en bosui

Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje. Heb je een restje over? Deze maaltijdsalade is ook heerlijk als lunch!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
•Noten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Gele paprika

1.5 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Bosui

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

¾ stuk(s)

Appel

2 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 bosje(s)

Verse citroenmelisse

½ stuk(s)

Limoen

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers26 g
Vezels18 g
Eiwitten29 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

•Saladekom
•Snijplank
•Fruitmesje
•Bord

Instructies

Couscous wellen
1

Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de gele paprika en de tomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.

Appel en kruiden snijden
3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.

Salade mengen
4

Voeg de groenten, de appel, de bosui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.

Op smaak brengen
5

Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.