Dit couscousgerecht is supermakkelijk te maken en bovendien erg smaakvol dankzij de combinatie van romige geitenkaas en zoete appel. De limoen, citroenmelisse en peterselie geven de salade een fris en zomers tintje. Heb je een restje over? Deze maaltijdsalade is ook heerlijk als lunch!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Volkoren couscous
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Gele paprika
1.5 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Bosui
20 gram
Amandelen
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
¾ stuk(s)
Appel
2 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
2 bosje(s)
Verse citroenmelisse
½ stuk(s)
Limoen
75 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd ondertussen de gele paprika en de tomaat klein. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak de gezouten amandelen grof.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel klein. Snijd zowel de takjes als de blaadjes van de bladpeterselie en de citroenmelisse fijn.
Voeg de groenten, de appel, de bosui en het grootste gedeelte van de verse kruiden toe aan de couscous.
Pers de limoen uit. Voeg de extra vierge olijfolie en 2 tl limoensap per persoon toe aan de salade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden. Verbrokkel de geitenkaas erover en garneer met de gezouten amandelen en de overige bladpeterselie en citroenmelisse. Serveer met het overige limoensap.