HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrieltjessalade Met Mediterrane Kipfilet
topBanner
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, komkommer en mais

Lees meer

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door sperziebonen. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker!

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snelFamilieExtra groente
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

80 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Kleine rode ui

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

8 ml

Olijfolie met citroen

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2601 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.

2

Kook de krieltjes 8 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Voeg na 8 minuten de sperziebonen toe en kook nog 6 minuten mee. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, sperziebonen, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.