Krieltjessalade met mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met sperziebonen, komkommer en mais

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door sperziebonen. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 gram

Mais in blik

¼ stuk(s)

Ui

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

4 ml

Olijfolie met citroen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2601 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.7 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.

Kipfilet bakken
2

Kook de krieltjes 8 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Voeg na 8 minuten de sperziebonen toe en kook nog 6 minuten mee. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze alle mayonaise.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en per persoon 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de krieltjes, sperziebonen, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: De rode ui gaat rauw door de salade. Houd je hier niet zo van? Bak de ui dan een paar minuten mee in de koekenpan met de kip.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig verzadigd vet, weinig zout, extra veel groenten en veel vezels? Lekker in balans dus!