
Krieltjes met kipworst en spekjes
met gemengde groenten en zelfgemaakte appelmoes
Variëren? Geef je appelmoes een originele twist met tijm, geraspte gember en een snufje cayenne - past perfect bij de kruiden van de kipworstjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Kipworstjes
1 tl
Paprikapoeder
200 gram
Groentemix
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Spekblokjes
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 - 14 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met per persoon: 1 1/2 tl honing en 3 el water in een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur. Prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot serveren met de deksel op de pan.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kipworstjes in stukjes.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de knoflook, de worstjes en het paprikapoeder 1 - 2 minuten.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep af en toe om en breng op smaak met peper en zout.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 - 6 minuten.
Snijd de bieslook fijn. Meng de krieltjes door de gebakken spekblokjes. Verdeel de groenten met kipworstjes en krieltjes over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met de appelmoes.