Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

met rijst en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij het zoute spek met zoete sojasaus en zoetzure wortel.

Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Speklap

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Wortel

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Taugé

¼ head

Botersla

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)857 kcal
Energie (kJ)3588 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers24 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Rasp
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 - 10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Tip: Draai het vuur iets lager indien nodig om aanbranden te voorkomen.

Taugé bakken
5

Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met de speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de lollo bionda grof.

Tip: Je kunt de botersla ook serveren als schuitjes. Snijd de botersla dan niet, maar serveer het ernaast en vul deze met alle toppings.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de lollo bionda ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.