Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

Koreaanse-stijl speklap en zoetzure wortel

met rijst en taugé

Een heerlijke balans tussen zoet, zout en zuur, de Aziatische keuken kan het! In dit gerecht combineer jij de zoute smaak van spek met de zoete sojasaus met on top zoetzure wortel.

Allergenen :
Gluten
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Speklap

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Taugé

¼ stuk(s)

Botersla

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3575 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers22 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de speklap in stukjes van 1 cm en meng in een kom met de helft van de knoflook en de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper en zout. Zet opzij en laat minimaal 10 minuten marineren.

Zoetzuur maken
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Maak in een kom een dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Meng de wortel met de zoetzure dressing. Zet opzij en schep af en toe om.

Rijst koken
3

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen.

Speklap bakken
4

Verhit een 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de ui en de gemarineerde speklap 7 -10 minuten. Voeg de Koreaanse kruiden toe en draai het vuur laag. Voeg dan per persoon: 1 tl honing en 1 el water toe. Roer goed door tot er een saus ontstaat.

Taugé bakken
5

Voeg de overige knoflook, taugé en sojasaus toe aan de pan met speklap en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de botersla grof.

Serveren
6

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de botersla ernaast met de zoetzure wortel erbovenop. Schep de taugé en de speklap over de rijst. Besprenkel het geheel met de zoete Aziatische saus.