HelloFresh
topBanner
Koreaanse biefstukreepjes met rijst

Koreaanse biefstukreepjes met rijst

en spitskool in zoete Aziatische saus

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 g

Biefstukpuntjes

2 stuks

Knoflookteen

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

250 g

Kastanjechampignons

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

170 g

Pandanrijst

200 g

Spitskool

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)702 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.Snijd fijn of rasp de gember en de knoflook.Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen.Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes en laat de smaken intrekken.

2

Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.Snijd de kastanjechampignons in kwarten.Snijd de spitskool in dunne repen.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kastanjechampignons met de rode peper 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

4

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons.Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten.Verdeel de rijst over kommen, schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons aan een kant.Schep de spitskool aan de andere kant.