HelloFresh
topBanner
Kokos-vissoep

Kokos-vissoep

met koolvis, sereh en groene groenten

Lees meer

Sereh wordt ook wel citroengras genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort en heeft de frisse geur en smaak van citroen. Het geeft deze maaltijdsoep dan ook een fris tintje. In deze soep zitten verder onder andere udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:Quick & EasyPittig
Allergenen :VisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Broccoli

200 g

Snijbonen

3 tl

Gemalen citroengras

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2326.304 kJ
Energie (kcal)556 kcal
Vetten9.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten52 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in stukken van 1 cm.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember, rode peper, knoflook en sereh 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon, kokosmelk, broccoli en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op middelmatig vuur.

3

Snijd ondertussen de koolvis in blokjes van 2 cm. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en koolvis toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook en breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

4

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.