Köfte in kruidige tomatensaus
Köfte in kruidige tomatensaus

Köfte in kruidige tomatensaus

met krieltjes, olijven en ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige zelfgemaakte tomatensaus; een favoriet van zowel kinderen als volwassenen. Traditioneel wordt dit beroemde Marokkaanse gerecht bereid in een tajine.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

3 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

100 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

White bread roll

¼ sachet(s)

African-inspired spice mix

10 g

Leccino olives

200 g

Passata

5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Water

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories725 kcal
Energy (kJ)3032 kJ
Fat32 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate65 g
Sugar14 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen. Halveer de gehaktballetjes.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Houd apart tot verder gebruik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook, ui en voorgekookte krieltjes toe.

Saus koken
3

Bak de ciabatta ondertussen 6 - 8 minuten in de oven af. Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, olijven, passata en 50 ml water per persoon toe. Meng vervolgens 1/2 tl honing per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat 5 - 7 minuten doorkoken zodat het vocht deels verdampt. Voeg de laatste 2 minuten de gehaktballen toe aan de saus.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven? Voeg ze dan niet toe aan de saus, maar serveer ze apart aan tafel.

Serveren
4

Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 partje citroen per persoon en de peterselie. Breek de ciabatta in stukken en serveer erbij.

Tip: Dit Marokkaanse gerecht wordt vaak zonder bestek gegeten en geserveerd in een grote schaal (tajine) in het midden van de tafel. Je gebruikt dan stukjes brood om het mee op te eten.