topBanner
Knapperige kokoskip met currygroenten

Knapperige kokoskip met currygroenten

Met zilvervliesrijst

Lees meer

Door de kipstukjes te paneren met kokos krijgt de kip een krokant korstje en een bijzondere smaak. Zo maak je zelf kokos-kipnuggets. Je maakt er een volwaardige maaltijd van met gewokte groenten en zilvervliesrijst.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)SelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Kokosrasp

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

170 gram

Zilvervliesrijst

400 gram

Oosterse groentemix

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3703 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 1/2 bij 2 cm.

2

Kluts het ei met een vork in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kokosrasp in een ander diep bord. Paneer de kipstukjes door ze eerst door het ei en daarna door de kokosrasp te halen.

3

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes kip in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag en bak nog 5 – 7 minuten, of totdat ze gaar zijn. Keer regelmatig om.

5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de mix van spitskool, paksoi en gele peen toe en wok 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst, currygroenten en kokoskip over de borden.