HelloFresh
topBanner
Klassieke Indiase curry met linzen

Klassieke Indiase curry met linzen

De linzen worden in kokosmelk bereid

Lees meer

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. Belangrijke ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. Het gerecht wordt in India al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds een aantal decennia populair in de Westerse keuken. We begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt, yummy!

Labels:Quick & EasyPittigVeggie
Allergenen :SelderijMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 g

Groene linzen

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Spinazie

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2552.2400000000002 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
Vezels17 g
Eiwitten22 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de zonnebloemolie in een wok of grote pan met deksel en roerbak de linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg 100 ml water per persoon, de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe en breng, afgedekt, aan de kook. Kook op laag vuur in 25 minuten gaar.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg direct toe aan de wok of grote pan.

3

Schil vervolgens de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg na 10 minuten koken toe aan de wok of grote pan. Roer tussendoor een paar keer door.

4

Scheur in de laatste 5 minuten de spinazie klein boven de wok of grote pan, zet het vuur iets hoger en laat al roerende slinken. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt.

5

Verdeel het gerecht over de borden. Verkruimel de feta boven de curry.