Klassieke erwtensoep met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke erwtensoep met rookworst

Klassieke erwtensoep met rookworst

met wortel, knolselderij en aardappelen

Deze klassieke erwtensoep zit niet alleen bomvol essentiële voedingsstoffen, maar hij warmt je ook heerlijk op tijdens de koude winterdagen!

Labels:
Prepped in 10
Familie
Allergenen :
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Groene spliterwten

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Knolselderijblokjes

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Varkensrookworst

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

500 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4150 kJ
Energie (kcal)992 kcal
Vetten31.6 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten116.3 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels32.3 g
Eiwitten49.6 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Pan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een grote soeppan met deksel.
  • Voeg de spliterwten en het laurierblad toe.
  • Laat de soep, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
2
  • Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Bewaar een paar bladselderijblaadjes apart en hak de rest, inclusief steeltjes, grof.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Soep afmaken
3
  • Voeg de wortel, aardappelen, gesneden bladselderij, knolselderij, prei en ui toe en kook nog 20 minuten op laag vuur, of tot de groenten gaar zijn. Haal de rookworst uit de verpakking en kook de laatste 7 minuten mee.
  • Haal het laurierblad en de rookworst uit de soep.
  • Stamp de soep een paar keer door met een aardappelstamper.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Serveren
4
  • Snijd de rookworst in plakken en voeg toe aan de soep (zie Tip). 
  • Verhoog het vuur en roer de soep goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met het apart gehouden bladselderij.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de rookworst. De overige rookworst kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.