HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Tabouleh
topBanner
Kipshoarma met tabouleh

Kipshoarma met tabouleh

Met bulgur, tomaat, bladpeterselie en citroen

QUICK & EASY
Lees meer

Shoarma doet misschien aan fastfood denken en dat is het in zekere zin ook, want dit gerecht staat vliegensvlug op tafel. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur, tomaten en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen - lekker fris naast het gekruide vlees.

Labels:Eet mij eerstLekker snel
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Citroen

400 gram

Sperziebonen

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenKan bevattenSoja)

200 gram

Kipshoarma

100 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3347 kJ
Energie (kcal)800 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels20 g
Eiwitten37 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Hapjespan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in drie gelijke stukken. • Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan. • Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 – 10 minuten.

3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 – 8 minuten. • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. • Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.