Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, tomaat, yoghurt en limoen

Tabouleh is een bijgerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat in de basis bestaat uit bulgur en peterselie.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Sperziebonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

⅓ zakje(s)

Paprikapoeder

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sperziebonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.

Bulgur koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Kipshoarma bakken
3

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipshoarma erop. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.