HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Frisse Tabouleh
topBanner
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, tomaat, yoghurt en limoen

Lees meer

Tabouleh is een bijgerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat in de basis bestaat uit bulgur en peterselie.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

200 gram

Kipshoarma

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sperziebonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in parten.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, sperziebonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

3

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg de kipshoarma erop. Garneer met de yoghurt, de limoenparten en de overige bladpeterselie.