HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Frisse Tabouleh
topBanner
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, yoghurt en citroen

Lees meer

Wist je dat bulgur Turks is voor gort?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Biologische citroen

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

200 gram

Kipshoarma

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk)

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3358 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels22 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, paprika en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.