Kipshoarma met frisse tabouleh
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en citroen

In de salade gebruik je friszoete en kruidige pruimtomaten. Is de pruimtomaat van a) Franse b) Nederlandse of c) Mediteraanse afkomst? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

0.99 tl

Paprikapoeder

85 gram

Bulgur

100 gram

Kipshoarma

50 gram

Biologische volle yoghurt

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)677 kcal
Energie (kJ)2833 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Koken en mengen
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon: in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen, wortel, Midden-Oosterse kruidenmix en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng ondertussen de yoghurt op smaak met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten en de overige bladpeterselie.