HelloFresh
topBanner
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, yoghurt en citroen

QUICK & EASY
Lees meer

Wist je dat bulgur Turks is voor gort?

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Citroen

400 g

Sperziebonen

170 g

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Kipshoarma

100 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels20 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon.Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan.Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut.Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten.Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout.Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op.Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.