Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met pitabroodjes en knoflooksaus

20 minuten
Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

Reis met ons mee naar het Midden-Oosten met deze kipshoarma - perfect voor een vrijdag of gewoon een zomerse dag. Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Labels:Eten binnen 3 dagenLactosevrijQuick & easy
Allergenen:EiMosterdGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

½ stuks

Knoflookteen

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

240 g

Kipshoarma

4 stuks

Pitabroodjes

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Komkommer

10 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Groentemix ijsbergsla, peen en witte kool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kcal)909 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Kom
Oven
Koekenpan
Instructies
Instructies
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Kipshoarma bakken
Kipshoarma bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

Snijden
Snijden
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de radicchio & ijsbergsla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.