HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipshoarma Met Couscoussalade
topBanner
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met pitabroodjes en knoflooksaus

QUICK & EASY
Lees meer

Reis met ons mee naar het Midden-Oosten met deze kipshoarma - perfect voor een vrijdag of gewoon een zomerse dag. Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :EiMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

80 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

240 gram

Kipshoarma

4 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Komkommer

10 leaves

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

IJsbergsla met peen en witte kool

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Oven
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een broodrooster om de pita's te verwarmen. • Bereid de bouillon. • Pers de knoflook of snijd fijn en meng door de mayonaise. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar. • Bak ondertussen de pitabroodjes 3 – 4 minuten in de oven of verwarm ze in een broodrooster.

3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

4

• Verdeel de pitabroodjes over de borden. • Laat iedereen zelf de pitabroodjes vullen met de kipshoarma, de radicchio & ijsbergsla en de knoflooksaus. • Serveer met de couscoussalade.