Skip to main content
Krokante kipschnitzel met knoflook-gemberrijst
Krokante kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

Krokante kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoete Aziatische saus, bosui en knapperige rauwkost

Knoflook is door de eeuwen heen op verschillende manieren gebruikt; in het oude Egypte geloofde men bijvoorbeeld dat knoflook medicinale en magische eigenschappen had en werd het zelfs gebruikt als betaalmiddel!

Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

½ bosje(s)

Bosui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

¼ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3890 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten114.2 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels7.2 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.7 g
Potassium338.9 mg
Calcium49.7 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de wortel.
  • Meng in een kom de suiker met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Voeg de wortel en spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je het aan de kom toevoegt.

Snijden
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 2/3 van de rijst. De overige rijst kun je een andere keer gebruiken.

Rijst koken
3
  • Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst 10 - 12 minuten. Voeg indien nodig meer water toe.
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise met de zoete Aziatische saus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzel in 5 minuten goudbruin. Keer regelmatig om.
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden. Schep de rauwkost ernaast. Leg de schnitzel erbovenop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en besprenkel met de saus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders