HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKippendijfilet Met Gepofte Paprika
topBanner
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

Met rijst en feta

Lees meer

Door de paprika te poffen wordt hij intenser van smaak en bovendien een stuk zoeter. Het gerecht krijgt een Latijns-Amerikaans tintje door de Mexicaanse kruidenmix die je gebruikt. Met jalapeño, gerookte paprika, citroen en zelfs gedroogde cactus haal jij het zonnetje in huis!

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Kippendijfilet

4 tl

Mexicaanse kruiden

170 gram

Surinaamse rijst

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelnotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

⅓ stuk(s)

Groentebouillonblokje

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten33 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 175 ml water persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/6 bouillonblokje per persoon boven. Snijd ondertussen de rode paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

2

Snijd ondertussen de helft van de citroen in plakken en pers de overige citroen uit. Meng de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruidenmix.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan.

4

Voeg de rijst samen met de bouillon, 2 tl citroensap per persoon en de overige kruidenmix toe aan de hapjespan en roer goed door. Leg de kip in de rijst, draai het vuur middellaag en laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen, of tot de rijst beetgaar is. Roer de rijst regelmatig door.

5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de feta. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen goudbruin.

6

Serveer de kippendijfilets met de rijst en de geroosterde paprika's en garneer met de bladpeterselie, de feta, de geschaafde amandelen en de citroen.