
Kipgyros met tomatenorzo
met munt-yoghurtdressing
De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Kipgyros
50 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Passata
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ zakje(s)
BBQ rub
½ stuk(s)
Gele paprika
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Extra vierge olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
Benodigdheden
Instructies
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Los 1/4 bouillonblokje per persoon op in 100 ml kokend water per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten. Voeg de passata en de bouillon toe.
Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.
Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop. Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.