Kipgyros met tomatenorzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgyros

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Gele paprika

5 gram

Verse munt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)620 kcal
Energie (kJ)2592 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.4 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Saus maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Los 1/4 bouillonblokje per persoon op in 100 ml kokend water per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de rode ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten. Voeg de passata en de bouillon toe.

Orzo bereiden
2

Voeg de orzo toe aan de tomatenbouillon en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Blijf af en toe roeren zodat de orzo niet aanbakt. Voeg wat extra water toe indien nodig. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kipgyros bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de rode ui en knoflook. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de mini-komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

Serveren
4

Meng de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt in een kom. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl extra vierge olijfolie. Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Leg de kipgyros met groenten erbovenop. Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.