Kipgyros met kruidige bulgur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige bulgur

Kipgyros met kruidige bulgur

met pastinaak, vadouvan en frisse labne

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Klimaatbewust
Allergenen :
Mosterd
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Kipgyros

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Pastinaak

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

¾ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)725 kcal
Energie (kJ)3035 kJ
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten70.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels17.8 g
Eiwitten36.2 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui. 

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Pastinaak bakken
3

Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de pastinaak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de pastinaak met 1/4 el olijfolie per persoon nog 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Gyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de gyros 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Mengen
5

Voeg de pastinaak met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Garneer met de labne en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.