Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Aardappelen
100 gram
Sperziebonen
100 gram
Bloemkoolroosjes
½ stuk(s)
Rode ui
40 gram
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
20 gram
Cranberrychutney
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Mediterrane kruiden
1 el
Olijfolie
1 tl
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Mosterd
¼ el
[Zoutarme] ketjap manis
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.
Tip: Voeg op het laatste moment eventueel nog een scheutje slagroom toe aan de jus voor een mooie witte kleur.
Weetje: Weet jij waar de bloemkool zijn naam aan te danken heeft? Als een bloemkool niet geoogst wordt, maar door mag groeien komen er witte bloemetjes aan de bloemkool. Eigenlijk eten we dus de bloemknoppen van de bloemkoolplant. Deze zijn rijk aan vezels en foliumzuur.