Skip to main content
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse salade, gegrilde courgette en radijs

Klein maar krachtig! Radijsjes zijn een uitstekende bron van vitamine C, zitten boordevol vezels en bevatten weinig calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

5 gram

Verse dille & bieslook

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

½ bosje(s)

Radijs

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2210 kJ
Energie (kcal)528 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels10.3 g
Eiwitten31.9 g
Zout1.6 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelpartjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een grillpan of koekenpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.

Radijs inmaken
3

Snijd de radijs in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de ui fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, extra vierge olijfolie en overige wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, radijsjes, dille en bieslook doorheen. Bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Weetje: Deze maaltijd bevat weinig calorieën en zout, maar is door de courgette, sla en aardappelen rijk aan kalium. Kalium is een belangrijk mineraal voor een gezonde bloeddruk.

Kipfilet bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Tip: Is de kipfilet niet overal even dik? Leg de filet dan tussen plasticfolie en sla hem met de onderkant van een pan tot gelijke dikte. Zo gaart de filet gelijkmatiger en blijft hij mals.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders