Bij deze kipfajita serveer je niet zomaar rijst, maar half zilvervlies- half bloemkoolrijst. Dat maakt hem extra voedzaam en lekker smeuïg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Bruine snelkookrijst
50 gram
Bloemkoolrijst
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Rode paprika
1 gram
Kip met fajitakruiden
2.5 gram
Verse bladpeterselie
½ stuk(s)
Limoen
25 gram
Biologische zure room
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Mangochutney
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de bruine rijst 8 - 10 minuten. Kook de laatste 3 minuten de bloemkoolrijst mee. Giet af en laat uitstomen.
Snijd de rode ui in fijne, halve ringen. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kipfajita en de rode ui 3 minuten. Verlaag het vuur naar middelhoog en bak de rode paprika 3 minuten mee. Snijd de bladpeterselie grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de zure room en de helft van de bladpeterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de kipfajita met rode ui en paprika op de rijst. Verkruimel de witte kaas over het gerecht. Garneer met de mangochutney, de overige bladpeterselie en de limoenpartjes.