topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcurry met ananas

Kipcurry met ananas

met rijst en paprika

De tropische toevoeging van ananas en de romige kokosmelk maken deze curry extra geliefd bij de kleintjes. En dat is nog niet alles, het staat ook supersnel op tafel. Zo houd jij tijd over voor andere dingen. Laat je ons weten of het bij jullie in de smaak viel?

Allergenen :
Selderij
•Mosterd
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Ananas

85 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Kipfilet

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

75 ml

Kokosmelk

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)829 kcal
Energie (kJ)3469 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de gele en rode paprika in smalle reepjes. Snijd de ui in halve maantjes.

Ananas snijden
2

Snijd de schil van de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Kipfilet bakken
3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet samen met de helft van de ananasblokjes 2 – 3 minuten per kant. Haal alles uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit dezelfde koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut, tot het begint te geuren. Voeg dan 1 per persoon toe en bak hierin de ui, rode paprika en gele paprika 6 – 8 minuten.

Curry maken
5

Verlaag het vuur en voeg de kokosmelk toe aan de koekenpan. Leg ook de kip en ananas weer terug in de pan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Breng de curry, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten koken, of tot de kipfilet gaar is.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Leg de kipfilet erop en verdeel de rest van de ananas erover.