Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

Kip yakitori met zoete sojasaus en gomasio

met rijst, broccolini en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans, yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccolini

⅘ stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)706 kcal
Energie (kJ)2955 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.4 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Groenten bakken
2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Voeg de broccolini en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

Kip bakken
3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspies 3 - 4 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus, de gomasio en de roomboter toe en laat de saus karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiesjes per persoon. Schenk de saus uit de pan over de groenten en de rijst. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.