topBanner
Kip met coppa di parma en sperziebonen

Kip met coppa di parma en sperziebonen

Met rozemarijn-aardappeltjes

Lees meer

In dit gerecht geef je de kippendijfilets nog meer smaak door ze te omwikkelen met coppa di Parma. Deze Italiaanse ham wordt gemaakt van de schouder en hals van het varken. De bijzondere, kruidige smaak heeft de ham te danken aan het vochtige klimaat in het noorden van Italië, waar hij minstens zestig dagen wordt gedroogd.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Gedroogde rozemarijn

400 gram

Sperziebonen

4 stuk(s)

Kippendijfilet

50 gram

Coppa di Parma

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3067 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil de aardappelen (annabelle) of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 18 – 20 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

2

Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Omwikkel elke kippendijfilet met een plak coppa di Parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di Parma in dunne repen.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de repen coppa di Parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilets 2 minuten rondom op middellaag vuur. Dek de pan af en bak nog 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten. Zorg ondertussen dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.

5

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gebakken aardappelen, kippendijfilets en sperziebonen over de borden. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di Parma.