HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip In Sesamjasje Met Geroosterde Groenten
topBanner
Kip in sesamjasje met geroosterde groenten

Kip in sesamjasje met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst

Lees meer

In dit recept geef je de kip een extra knapperig sesamjasje met panko: Japans paneermeel met grove korrels.

Labels:Familie
Allergenen :EiSesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

20 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipfilethaasjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Honing

2 tl

Sambal

2 el

Bloem

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten45 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

3

Pak 3 diepe borden. Meng de bloem in het eerste bord met een snuf zout. Kluts 1/2 ei per persoon met een vork in het tweede bord. Meng de sesamzaadjes met panko, peper en zout in het derde bord. Haal de kip eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de kip daarna door het geklutste ei en tot slot door het sesamzaad-pankomengsel. Leg de gepaneerde kip op een bord.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is.

5

Meng de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom. Haal de bakplaat met groenten uit de oven en giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven, en bak verder tot de groenten klaar zijn.

6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.