HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikkererwtencurry Met Zoete Aardappel
topBanner
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney, verse munt en koriander

Lees meer

Heb jij zoete aardappel over? Snijd ze in reepjes, besmeer met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Zet ze even in de oven en je hebt heerlijke frietjes.

Labels:VeganExtra groente
Allergenen :GlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

150 gram

Basmatirijst

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Mangochutney

½ stuk(s)

Rode peper

1 zakje(s)

Gele currykruiden

30 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1045 kcal
Energie (kJ)4374 kJ
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten140 g
waarvan suikers33.0 g
Vezels16.39 g
Eiwitten23 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de verse gember. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, rode peper, gember en gele currykruiden 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 2 - 3 minuten mee.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur koken, of tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.

4

Ris de blaadjes van de takjes munt. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

5

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Is de curry nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de muntblaadjes en koriander. Serveer met de mangochutney en gefrituurde uitjes.

Tip: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.