HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikkererwtencurry Met Tomatenblokjes En Zoete Aardappel
topBanner
Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

Kikkererwtencurry met tomatenblokjes en zoete aardappel

met rijst, munt, koriander en mangochutney

Vegan
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn tomatenblokjes in sommige boxen vervangen door tomatenblokjes met basilicum, gehakte tomaten, of gepelde tomaten.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Labels:Veggie
Allergenen :Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Verse kurkuma

1 pak(ken)

Kikkererwten

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

170 gram

Basmatirijst

10 gram

Verse koriander en munt

100 gram

Spinazie

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten140 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels16 g
Eiwitten23 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma (zie TIP). Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Ris de blaadjes munt van de takjes. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.