Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaten

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3832 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten56.8 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Ovenfriet maken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Snijden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.
  • Meng in een saladekom de bieslook met de wittewijnazijn, het water en 3/4 mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. 
Kipgyros bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de overige mayonaise (zie Tip).
  • Voeg de sla, komkommer en tomaat toe aan de saladekom. Meng alles goed met de dressing.

Tip: Als je een groot knoflookteentje hebt gekregen of je houdt niet van de smaak van rauwe knoflook, Gebruik dan iets minder en proef de saus voordat je meer toevoegt.

Serveren
4
  • Bestrooi de frietjes met de kaas en verwarm nog 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Verdeel de frietjes over de borden met de salade en de kipgyros.
  • Garneer met de knoflookmayonaise (zie Tip). 

Tip: Voeg eventueel wat sambal uit je voorraadkast toe als je dat lekker vindt.