HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKapsalon Met Kipgyros
topBanner
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Lees meer

Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat gezonder dan het origineel. In plaats van bijvoorbeeld de knoflooksaus maak je zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.

Labels:Eet mij eerst
Allergenen :EierenMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Mini-romatomaten

10 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Mayonaise

(BevatEieren, Mosterd)

220 gram

Kipgyros

150 gram

Gemengde sla

3 el

Biologische karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3393 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

3

Meng voor de dressing in een saladekom 1.5 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

5

Meng ondertussen de gemengde sla en de romatomaten met de dressing in de saladekom

6

Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet. Serveer met de knoflookmayonaise.