HelloFresh
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Lees meer

.

Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Cherrytomaten in blik

5 g

Verse bieslook

75 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

220 g

Kipgyros

100 g

Radicchio & ijsbergsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 el

Karnemelk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3429 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Ovenfriet maken
Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Snijden
Snijden
2

Pers of snijd ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing  maken
Dressing  maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Kipgyros bakken
Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).