topBanner
Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

Kalkoenrollade met uien-rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes

Bourgondisch
Lees meer

De kalkoenrollade in dit recept is gevuld met cranberries en omhult in serranoham - perfect om in goed gezelschap van te genieten.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Wortel

1 bosje(s)

Verse rozemarijn

100 gram

Paarse wortel

100 gram

Gele wortel

300 gram

Kalkoenrollade met serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

200 gram

Peultjes

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 ml

Runderbouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4550 kJ
Energie (kcal)1088 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de wortelen af. Halveer ze in de breedte en snijd vervolgens in dunne partjes. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Ris de naaldjes van de helft van de rozemarijn en snijd fijn. Bewaar de andere helft van de rozemarijn apart.

2

Meng de wortel en aardappel in een kom met 1 el olijfolie per persoon, de fijngesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel vervolgens over een met bakplaat met bakpapier en bak 40 – 50 minuten in de oven. Schep tussendoor om.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kalkoenrollade in 4 – 8 minuten rondom bruin op hoog vuur. Leg de rollade in een ovenschaal en bak, afhankelijk van de grootte van de rollade, 20 tot 30 minuten mee. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een satéprikker in het dikste gedeelte steekt.

4

Bereid de bouillon. Verhit de koekenpan met het bakvet opnieuw op middelhoog vuur. Voeg 150 ml bouillon per persoon, de uienchutney en het overige takje rozemarijn toe aan de pan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de peultjes 6 – 8 minuten, of totdat de peultjes beetgaar zijn. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Haal de peultjes uit de pan en leg op een mooie schaal. Strooi de parmigiano reggiano over de peultjes.

6

Leg de kalkoenrollade op een schaal en snijd hem in plakken. Haal het takje rozemarijn uit de jus, schenk in een kommetje en serveer apart. Schep de aardappelen en wortel in een grote kom waar iedereen uit kan scheppen. Serveer met de peultjes en met de mayonaise in een apart schaaltje.