Skip to main content
Kalkoenbowl met bulgogi-dressing
Kalkoenbowl met bulgogi-dressing

Kalkoenbowl met bulgogi-dressing

met krieltjes en zoetzure komkommer

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

½ stuk(s)

Komkommer

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Vis)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

200 gram

Groentemix met wittekool

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels12.7 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was en snijd de krieltjes doormidden.
  • Voeg ze toe aan een pan met deksel en zorg dat ze net onder water staan.
  • Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig en bewaar afgedekt apart.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Snijden
2
  • Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
  • Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken en voeg toe aan een andere kom.
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan de kalkoen en mix goed door.
Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de groentenmix toe en bak 4 - 6 minuten mee.
  • Meng in een kleine kom de bulgogisaus met de mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Voeg sambal toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de kalkoen met groenten eroverheen.
  • Besprenkel met de bulgogi-mayo en garneer met de gomasio.
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade
Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

Double protein - Scandinavische salade met dubbele portie doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé
Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's
Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

Hoisin flammkuchen met aubergine en kastanjechampignons

met frisse komkommersalade
Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

Koolrabiquiche met oude kaas en rozemarijn

met zonnebloempitten en een komkommersalade
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

Wit tarwebroodje met zelfgemaakte garnalensalade

met salade en gebakken aardappel
Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade
Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

Gegratineerde sardines in tomatensaus met aubergine

met aardappelen en komkommersalade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel