
Kalkoenbowl met Oosterse groenten
met krieltjes, zoetzure komkommer en bulgogi-dressing
Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Kalkoenfilet
200 gram
Oosterse wokmix
(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Komkommer
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
20 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Was en snijd de krieltjes doormidden. Voeg ze toe aan een pan met deksel en zorg dat ze net onder water staan. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar.
- Snijd de komkommer in schijfjes.
- Meng in een kom de komkommerschijfjes met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Breng op smaak peper en eventueel zout. Zet opzij tot serveren en schep af en toe om.
- Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken en meng in een kom met de Koreaanse kruiden.

- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de kalkoenblokjes toe en bak 2 - 3 minuten.
- Voeg vervolgens de Oosterse groenten toe en bak 4 - 6 minuten mee met de kalkoen.

- Meng in een kleine kom de bulgogisaus met per persoon: 1 el mayonaise en 1 el water (zie Tip).
Tip: Houd je van een beetje pit in je eten? Voeg dan sambal naar smaak aan de dressing toe.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Verdeel de krieltjes over diepe borden of kommen.
- Verdeel de kalkoen met groenten eroverheen.
- Besprenkel met de bulgogi-dressing en de gomasio.
- Serveer de zoetzure komkommer erbij.