HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKalfsstoof In Bladerdeegbakje
topBanner
Kalfsstoof in bladerdeegbakje

Kalfsstoof in bladerdeegbakje

Met frisse groene salade

Premium
Lees meer

Vandaag staat er een zomerse variant van stoofvlees op het menu. Het kalfsvlees is al voorgestoofd en combineer je met frisse groenten en pistachenoten. Je serveert het in een bakje van bladerdeeg, wat het extra feestelijk maakt.

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)LupineNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Gele wortel

14 stuk(s)

Radijs

60 gram

Gemengde sla

5 bosje(s)

Verse kervel

6 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

300 gram

Kalfsstoof

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Bladerdeekbakje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Lupine)

30 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Rode wijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Kom
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de gele peen met een dunschiller en snijd in dunne plakken. Heb je een brede, grote peen, snijd dan in halve plakken (of zelfs in vieren). Snijd het loof van de radijsjes en maak loof schoon. De radijsjes laat je heel.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de gele peen met de radijsjes 5 – 7 minuten. Ze mogen nog een beetje knapperig zijn.

3

Voeg de kalfsstoof en 100 ml water per persoon toe aan de hapjespan, breng aan de kook en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Het kalfsvlees zal een beetje uit elkaar vallen. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en verhoog het vuur. Voeg eventueel extra water toe wanneer de stoof te snel droog wordt, of kook iets langer in wanneer hij te nat blijft.

4

Meng ondertussen in een saladekom het radijsloof met de gemengde sla. Pluk de blaadjes dragon van de takjes en snijd samen met de kervel grof (de kerveltakjes snijd je mee). Meng het grootste deel van de kervel en alle dragonblaadjes door de gemengde sla. Snijd de sjalot zo fijn mogelijk (je eet em rauw). Maak een dressing van de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing vlak voor serveren door de salade.

5

Verdeel het grootste deel van de kalfsstoof over de bladerdeegbakjes. De overige stoof houd je op laag vuur warm in de pan. Zet de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de bladerdeegbakjes nog 5 – 10 minuten in de oven. Hak ondertussen de pistachenoten grof. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en rooster de pistachenootjes tot ze beginnen te kleuren.

6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pistachenoten. Leg op elk bord een bladerdeegbakje met kalfsstoof. Schep de overige kalfsstoof ernaast en garneer met de overige kervel.