Kalfsburger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met mosterdroomsaus

Kalfsburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Aardappelen

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

2 el

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3217 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels13.4 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1

Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

2

Kook in de andere pan de sperziebonen en wortelplakjes in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalfsburger 5 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.